Jos ei suolakaramelli vielä saanut kiinnostustasi heräämään, niin entäs kun kerron, että jäätelö maustetaan bourbonilla ja et tarvitse valmistukseen jäätelökonetta? Niin arvelinkin!

Suolakaramellijäätelö maustetaan bourbonilla.

Joulu on ehdottomasti suosikkini juhlapyhistä, mutta pääsiäisen puolesta on sanottava se, että kun vapaat sijoittuvat molemmin puolin viikonloppua, ehtii pääsiäisenä herkutella ihan rauhassa. Jouluna tulee välillä sellainen fiilis, että kolmeen päivään pitää yrittää mahduttaa kaikki jouluruoat ja herkut. Ja jos oikein mopo keulii, jää puolet syömättä.

Omalta osalta pääsiäisen parhaat ruoat liittyvät lampaaseen ja parsaan. Rahka-asenneongelmaisena en oikein lämpene pashalle tai rahkapullille ja suklaahommelit eivät ole minun juttuni. Jos koet sielun sympatiaa näiltä osin, niin tässä saattaa olla pääsiäisen pelastava jälkiruoka!

Nappasin bourbonilla maustetun suolakaramellijäätelön ohjeen Nigella Lawsonin uudesta kirjasta ja olen tehnyt tätä jäätelöä jo pari kertaa. Se vie kielen mennessään, sen voin sanoa. Olen aiemminkin tehnyt vastaavanlaisia no churn – jäätelöitä eli jäätelöitä, jotka valmistuvat ilman jäätelökonetta, mutta tämä on ollut rakenteeltaan paras. Syy pehmeän silkkiseen rakenteeseen löytyy bourbonista, joka estää jäätelöä kiteytymästä. Ja purkillinen dulce de lecheä ei tee pahaa sekään!

Pääsiäismunat

Tämän helpon herkkujäätelön myötä toivotan teille kaikille aurinkoista pääsiäistä!

Suolakaramellijäätelö

2 dl kuohukermaa

1 tlk (379 g) Dulce de lecheä eli karamellisoitua kondensoitua maitoa

1 tl sormisuolaa

2 rkl hyvää bourbonia (käytin Woodford Reserve -bourbonia)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon dulce de leche. Mausta suolalla ja bourbonilla. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan (tilavuus noin 750 ml). Siirrä pakastimeen ja anna pakastua yön yli. Jäätelö säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki! Voit vähentää suolan määrää makusi mukaan. Älä kuitenkaan lisää bourbonia enempää kuin ohjeessa on mainittu, vaikka houkutus olisi suuri. Jäätelö ei jähmety, jos alkoholia on massassa liikaa.

Maistuisiko kuitenkin joku suklainen juttu? Kokeile suklaa-passionhedelmäkakkua. Raikkaampien makujen ystävälle voisi maistua passionhedelmäposset.

Muita jäätelökokeiluita: raparperijäätelö
uuniomenajäätelö