Karviaisjäätelöstä tuli uusi kesäherkkuni ja koska se on vegaanista, sopii se kaikille!

Vegan gooseberry ice cream

Bonjour vaan kaikille täältä Happy Hamletista, Ranskasta. Kuten instassa totesin, on tämä paikka ruokastailaajan – ja bloggaajan märkä uni. Niin kaunista ja ajatuksella sekä sydämellä rempattua, että huh huh. Kuvia ja juttua tästä ruoka- ja valokuvausretriitistä on luvassa vielä lisää PALJON, mutta nyt pikapostaus tähän kohtaan, kun viimeistä (?) kesäsääviikkoa siellä Suomessakin vietetään

Ja lämmön myötä saattaa olla, että myös viimeiset karviaishetket ovat käsillä just nyt. Sain joku aika sitten näytteeksi vegaanisen kondensoidun kookosmaidon ja silloin heti ajatuksenani oli tehdä jäätelö. En ollut yksin ideani kanssa sillä Soppa365:n ruokatoimittaja Emilia Kolari ehti siitä jäden pyöräyttää. Samoin köksäkollegani Wilhelmiina, joka kirjoittaa mainiota Ruokakonttuuri-blogia teki herkullisen mustikkajäätelön. Oma ideani oli tehdä kirsikkajäätelö, mukaellen Serious Eatsin kirsikkajäätelöohjetta, mutta en saanut aikaiseksi. Sitten muistin karviaiset ja huomattavasti helpommalla pääsin! Tuota Serious Eatsin uunissa paahdetttua kirsikkasydeemiä pitää vielä kokeilla, sillä jos olet joskus yrittänyt saada kirsikoista makua irti, niin sepä ei olekaan niin helppoa kuin luulisi.

Vegan gooseberry ice cream

Vaikea kookos

Olen ehkä aiemminkin tuonut esille hankalan suhteeni kookokseen – kookosmaito on ihan ok curryissä, mutta pidä siitä jälkiruoissa tai muussakaan makeassa. Ymmärrettävää oli siis epäluuloni tätä kondensoitua kookosmaitoa kohtaan. Wilhelmiina omassa postauksessaan totesi kookoksen olevan melko hallitseva, joten lähdin ensisijaisesti suitsemaan sen makua. Halusin jäätelöön vaniljakastikemaista vivahdetta, joten käytin siihen kaurakerman lisäksi kauravaniljakastiketta.

Niin, muistinhan sanoa, että tämä karviaisjäätelö on vegaaninen? Ei kannata karata minnekään, jäätelöstä tuli nimittäin huippuhyvä! Hilloksi keitetyt karviaiset sopivat paahteisen kookosmaidon kanssa yhteen kuin nenä päähän ja kauravaniljakastike pehmensi kookoksen makua hyvin. Jäätelön rakenne oli ihan unelma, en ole tainnut näin silkkistä saada sitten sen suolakaramelli-viskijäätelön. Yllättävää kyllä, karviaisjäätelössä rakenne kesti täysin valahtamatta kauemmin kuin perinteisellä kondensoidulla maidolla valmistetussa jädessä.

Vegan gooseberry ice cream

Se olisi aamupalan aika täällä Happy Hamletissa. Seurailkaahan menoa instassa ja stooreissa! #thehappyhamlet

Vegaaninen karviaisjäätelö ( reilu litra jäätelöä)

6 dl (noin 600 g) punaisia karviaisia

1 rkl vettä

½ dl sokeria

1 tlk kondensoitua kookosmaitoa (Spice Up!)

1 tlk (2,5 dl) Kaslink kauravaniljakastiketta

2 dl kauravispiä

1 tl aitoa vaniljaa

Puhdista karviaiset kattilaan. Lisää vesi ja sokeri. Keitä sakeaksi hillokkeeksi ja anna jäähtyä. Hilloke saa mielellään olla jääkaappikylmää, joten voit tehdä sen valmiiksi edellisenä päivänä.

Mittaa kulhoon kookosmaito, vaniljakastike ja kauravispi. Vatkaa kovalla teholla noin 5 minuuttia. Lisää vanilja. Kääntele joukkoon karviaishilloke. Kumoa massa kahteen muovirasiaan. Peitä kannella ja pakasta yön yli.

Pst. Blogissa on ollut tässä kuussa kuhinaa karviaispiirakkaohjeen kohdalla. Ohjeen löydät tästä.