Haarukkavatkain

Ruokablogi

Laskiaisritarit

Luit oikein – laskiaispulla laittoi hynttyyt yhteen köyhien ritarien kanssa. Tästä liitosta syntyi täydellinen kombo pehmeää pullaa, täyteläistä pistaasimassaa ja tietysti kunnon lusikallinen vaniljalla maustettua kuohukermaa.

Aivot toimivat joskus hassusti. Tammikuussa keskellä pahinta kuvaus- ja kokkaussessiota, kun pää suorastaan savusi ja tuntui ettei mitään muuta osannut ajatella kuin tekeillä olevia ohjeita, tupsahti päähän  ihan tosta vaan ajatus laskiaisritareista.  Hetken mietin, että meneekö jo liiallisuuksiin moinen kikkailu, mutta eikös sitä sanota, että enemmän on enemmän, vai miten se oli..?

Toissa viikolla sitten pääsin itse asiaan ja olen aika ylpeä, että sain näinkin kauan pantattua tätä ohjetta.  Mieli olisi tehnyt heti mennä talon katolle huutamaan, että nyt kuulkaa tuli hitsin hyvää! Tällä kertaa pyöräytin pullien väliin pistaaseista massan, kun en saanut käsiini lempi-hasselpähkinöitäni. Hasselpähkinämassaan löydät ohjeen tästä. Se on  viime vuodelta ja mukana on myös Hra Hurvelsson aka koira.

Semla meets french toast

Mutta pidemmittä turinoitta itse ohjeeseen. Suosittelen ostamaan ritareita varten hyvää pullapitkoa ja panttaamaan sitä pari päivää, jotta pulla ei ihan hajoa atomeiksi vaniljamaitoon kastettaessa.

Laskiaisritarit
4 annosta

1 pullapitko
3 dl maitoa
2 kananmunaa
2 rkl ruokosokeria
1/2 tl vaniljajauhetta
paistamiseen voita

Lisäksi:
3 dl kuohukermaa

Leikkaa pullapitkosta 8 tasapaksua viipaletta. Vatkaa matalassa tasapohjaisessa kulhossa maidon joukkoon munat ja mausta sokerilla sekä vaniljalla.

Levitä (tai painele) pistaasimassaa neljälle viipaleelle ja paina tiukasti loput viipaleet kansiksi päälle. Upota ritarit maitoon ja kääntele niitä molemmin puolin. Siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna voi pannussa ja paista ritareita molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja hieman rapea. Tarjoa ritarit lämpiminä vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa. Koristele pistaasimuruilla.

Pistaasimassa
1 1/2 dl suolaamattomia pistaaseja
1 1/4 dl tomusokeria
1 rkl sitruslikööriä
1 rkl vettä

Jauha pistaasit sauvasekoittimen myllyssä tai monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Sekoita pistaasijauhe ja tomusokeri keskenään. Lisää ensin sitruslikööri ja sekoita huolellisesti, lisää vesi pienissä erissä. Tahnan tulisi olla tasaista ja notkeaa.

36 Comments

  1. Haaveilen (usein!) köyhistä ritareista ja tämä postauksesi ei todellakaan helpota himoa! Miten herkullinen idea käyttää pistaasia, voi nami.

  2. Ihanalta kuulostaa pistaasimassa. Vaatiikohan tosi tehokasta konetta? Meidän vanhus ei kyllä välttämättä jaksa. Pitänee investoida kevään aikana, niin pääsee noihin kaikenlaisiin pähkinäjuttuihin oikeasti käsiksi.

  3. minni / kokeileva keittiöni

    25.2.2017 at 08:34

    Oioi. Mä en mantelimassasta välitä, mut pistaasimassa kuulostaa paljon hauskemmalta.

  4. Niin mainio resepti. <3 Just meille pistassin ja pullan ja köyhien ritarien rakastajille.

  5. Pistaasimassa kuulostaa kyllä herkulle! Ja hasselpähkinämassa myös. 🙂

  6. En kestä. Pistaasitahna. Luulin että ihan ”tavalliset laskiaispullaritarit” (no eihän sellasiakaan oo) ja sä hitsi vie oot menny laittamaan pistaasitahnaa väliin. Vapise mantelimassa!

    • minttu

      24.2.2017 at 12:13

      Pistaasitahna oli kyl hyvää! Harmi vaan että väri ei pysy kirkkaan vihreänä, vaan muuttuu tummaksi.

  7. Vau! Nerokas idea! Sopii myös tälläiselle ei niin kovalle pullaleipurille!

  8. Siis mikä ihana idea ja vielä pistaasia! :)) Vaikka näitä voisin tehdä ihan mantelimassastakin, kun sitä silti kaipaan laskiaisen kunniaksi :).

  9. Useista kokeiluista huolimatta ei olla saatu ritareista sellaisia unelmarakenteisia eli päältä rapsakoita ja sisältä pehmeitä. Onko vinkkejä?

    • minttu

      22.2.2017 at 20:55

      Paras tulos on tullut pari päivää vanhasta pullasta. Oon liottanut viipaleita noin 30-60 sekuntia / puoli ja nostanut vielä lautaselle vetäytymään hetkeksi. Paistan ne voissa keskilämmöllä. Paljon riippuu viipaleiden paksuudesta ja pullan tuoreudesta.

  10. No nyt on. Silkkaa neroutta <3 <3 <3

  11. Hahaa, siis ihan mahtava idea! Kaikinpuolin. Pistaasimassoineen ja muineen. SUPERNAM.

  12. Tämähän on nerokkain mahdollinen laskiaisherkkuvariaatio 🙂 Hävettää ettei itsellä ollut moinen tullut edes mieleen:-)

    • minttu

      20.2.2017 at 15:18

      Jostain syystä tää laskiainen inspiroi! Keksin entisessä työssäni tehdä myös laskiaissämpylät 🙂

  13. Ihana idea! Ja pistaasimassa: kuulun siihen porukkaan joka väistää mantelimassaa, mutta pistaasimassaa kiinnostais kyllä kokeilla 🙂

  14. Enemmän on todellakin enemmän ja pistaasimassa, yummy!

  15. Tää resepti on just mulle! Juuri mietin, etten niin välitä laskiaispullista, mutta Köyhistä ritareista kyllä – tässähän tämä. Tuo pistaasimassa kuulostaa ihan mielettömän hyvältä, nam!

  16. Köyhät ritarit on kyllä parasta hävikkiruokaa : )
    Pistaasimassa on ihan uusi juttu, pitää napata resepti talteen – kiitos ja herkullista viikkoa!

Vastaa

Your email address will not be published.

*

© 2024 Haarukkavatkain

Theme by Anders NorenUp ↑