Grillikausi on varmastikin monessa taloudessa korkattu ja lisää aurinkoisia grillaussäitä on luvassa. Mikäli et omista grilliä, niin ei hätää. Tässä on ruoka, joka valmistuu myös paistinpannulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Espanjalaiset nektariinitkin ovat löytäneet tiensä kauppoihin.

Tässä ohjeessa ei itsessään ole mitään kovin ihmeellisen uutta, mutta se on nopea valmistaa ja maistuu varmasti kaikille. Lisäksi se sopii myös grillissä valmistettavaksi tai vaikkapa halsterissa avotulella, sillä broileri leikataan auki ohueksi, jolloin se kypsyy nopsaan.

Tällä kertaa paistoin pihvit ihan vaan paistinpannulla, kun en jaksanut kaivaa parilapannua laatikon pohjalta. Lorautin pannulle myös hieman pastista, josta liha sai kauniin aprikoosisen värin ja aniksista makua. Samaan aikaan pannulla pehmenivät myös nektariinit. Lisäkkeeksi riittää sitruunavinegretillä maustettu salaatti, johon viipaloin retiisiä ohuiksi kiekoiksi.

8439880139_ba9b3bbc3a_o

Nämä suloiset retiisit on kuvattu Borough Marketilla, Lontoossa.

Lehtipersilja-sitruunamarinoitu broileri

1 rs broilerin rintafileitä tai valmiiksi leikattuja fileepihvejä (ohut leike, ohuen ohut fileepihvi)
1 ruukku lehtipersiljaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

1. Leikkaa rintafileet auki ohuiksi leikkeiksi. Leikkaa filee sivusta alkaen keskeltä halki, mutta älä leikkaa puolikkaita täysin kokonaan irti. Jätä toinen reuna ”saranaksi”. Nuiji pihvit vielä tuorekelmu välissä varovasti nyrkillä tai lihanuijalla ohuemmiksi. Kuvia tekovaiheistä löytyy esim. täältä. Siirrä kulhoon odottamaan.

2. Hienonna lehtipersilja, voit käyttää myös varret. Pese sitruuna ja raasta kuori. Lisää persilja ja sitruuna kulhoon. Mittaa joukkoon sitruunamehu sekä oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua kelmulla peitettynä noin 15 minuuttia.

3. Pyyhi leikkeiden pinnasta ylimääräinen marinadi ja paista parilapannussa tai grillissä noin 2 minuuttia kummaltakin puolen, kunnes broileri on kypsää.