13035900723_140c6851e1_o

Kevättä on jo ilmassa. Sen huomaa piinkova talvi-ihminenkin, kun outo valoilmiö paistaa ikkunasta silmään kesken työpäivän. Auringonpaiste on mielestäni mitä parhain tekosyy mille tahansa asialle, joten päätin jakaa kanssanne toissakesäisen Provencen matkamme satoa näin blogin alkupalaksi. Tähän hetkeen soveltuisi paremmin lempijuomani shampanja, mutta kun on Provencesta kyse ja  olemme kevään kynnyksellä, niin nautitaan alkuun roseviinistä.

Sattuipa siis niin, että lähtöaamunamme kohti Ranskaa huomasimme, että matkasuunnitelmistamme uupui yksi majapaikka. Nopean surffauksen jälkeen päätimme yöpyä Aix-en-Provencessa, joka olisi puolimatkassa kohti Marseillea. Olimme hyvin onnekkaita, sillä Aix osoittautui oikein mukavaksi paikaksi. Kaupungin mukavuutta ei lainkaan vähentänyt paikallisten viinitalojen ja oliiviöljyn tuottajien järjestämä tapahtuma tuona kuumana (+38 astetta) sunnuntaiaamuna.
13036097044_96f4d016ae_z

5€:n pantilla saimme mukaamme upeat viinilasit, jotka kädessä haahuilimme kojulta toiselle nauttien viilentävistä viineistä. Erään viinitalon kojulla huomasimme vallan mainion demonstraation roseviinien eri värivariaatioista. Vaikka jokunen roseviini on tullut tässäkin kotitaloudessa testattua (kröhm), niin oli suorastaan valaisevaa nähdä nämä viinien värit rinnakkain. Provencen roseviineissä on usein havaittavissa herkkiä melonin ja persikan sävyjä, kun taas tummempia vadelmaisia roseita tuotetaan Italiassa ja Chilenkin suunnalla. Mutta pidemmittä puheitta – tervetuloa mukaan ja santé!

13035845823_2e54e99a5a_z