OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

”Munakkaita tulee tehtyä aivan liian harvoin” mietin, kun sunnuntaiaamuna rikoin kananmunia kulhoon. Raaka-aineita tarvitaan vain vähän ja aikaakaan ei kulu paljon mitään. Munakkaat eivät ole vain aamiaisruokaa, niistä saa myös oikein mainion lounaan, jos sellaista joskus muistaisin syödä. Täytteeksi ja mausteeksi voi laittaa mitä haluaa ja kaapistaan löytää, mutta pitäytyisin kuitenkin vain muutamassa raaka-aineessa, jottei munakkaan kuohkeus ja keveys huku täytteiden alle.

Olen ihastunut tähän ohjeeseen, sillä kananmunien (4 munaa) joukkoon lisätään 1/2 dl kivennäisvettä. Se tekee munakkaasta erityisen kuohkean. Ripaus suolaa mauksi ja koko komeus kaadetaan öljyllä voidellulle pannulle. Kansi päälle ja munakas saa miedolla lämmöllä kypsyä hiljalleen. Paras munakas syntyy, kun antaa munakkaan pinnan jäädä vielä kosteaksi. Päälle muutama nokare pehmeää vuohenjuustoa, tuoretta basilikaa ja pari rouhaisua mustapippuria. Jos oikein haluan herkutella, valutan päälle pari tippaa tryffelöljyä. Ohjeesta syntyy munakas yhdelle.