Kesäkuu alkaa raparperin ja herkuttelun merkeissä!

Raparperi-tuorejuustopalat

Nämä raparperi-tuorejuustopalat ovat itseasiassa melko terveellisiä, jos leivonnaisesta voi niin sanoa. No, ainakin sieltä terveellisemmästä päästä! Taikina valmistuu täysjyväspelttijauhoista ja saksanpähkinöistä. Väliin sekoitetaan tuorejuustotahna, jonka päälle ripotellaan reilusti raparperia. Ja kaikki kruunataan tietysti paksulla vaniljakastikkeella. Ohjeen saa helposti tuplattua, jos haluat tehdä isomman satsin kerralla.

Pohjan koostumus on melko napakka ja se saakin olla, jotta raparpereista irtoava kosteus ei täysin pehmennä koostumusta. Palat pysyvät hyvin koossa, joten tässä on varteenotettava leivonnainen kesän piknikeille ja muille eväsretkille. Käytä tuorejuustona täysrasvaista tuorejuustoa, vähärasvaisen rakenne voi kypsennyksen aikana hajota.

Raparperi-tuorejuustopalat

Raparperi-tuorejuustopalat
12 palaa

Pohja ja muruseos
1 dl saksanpähkinöitä
75 g kylmää voita
3 dl täysjyväspelttijauhoja (tavallinen vehnäjauho käy myös)
1/2 dl ruokosokeria tai kookossokeria
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte
400 g raparperia
1/2 dl ruokosokeria tai kookossokeria
1 luomukananmuna (M-koko)
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
200 g tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
2 rkl perunajauhoja

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa 20×24 cm kokoinen uunivuoka leivipaperilla. Paahda saksanpähkinät uunissa tai paistinpannulla. Anna jäähtyä ja rouhi ne pieniksi paloiksi.

Kuutioi voi ja nypi se keskenään sekoitettujen kuivien aineiden joukkoon. Painele puolet seoksesta tiukasti vuoan pohjalle. Loput muruseoksesta ripotellaan lopuksi piirakan päälle. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Paloittele raparperit ja sekoita niiden joukkoon 1/4 dl sokerista. Anna raparperien mehustua.

Riko kananmuna pieneen kulhoon, lisää vaahterasiirappi ja vaniljajauhe. Vatkaa kananmunan rakenne rikki, mutta älä vaahdota.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi ja lisää siihen munaseos. Valuta raparpereista irronut neste pois, lisää raparperien joukkoon loput 1/4 dl sokeria sekä perunajauhot.

Levitä tuorejuustoseos varovasti esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle raparperit ja lisää lopuksi jäljelle jäänyt muruseos. Paista uunissa 25-30 minuuttia. Nosta jäähtymään tunniksi huoneenlämpöön ja siirrä paistos jääkaappiin vielä kahdeksi tunniksi. Leikkaa paloiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Raparperi-tuorejuustopalat