Huh huh huhtikuuta. Olipa vauhdikas kuukausi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What’s cooking Helsinki -tapahtuman järjesti Helsinki Food Company.

Viime kuu oli ympätty täyteen tapahtumia. Tuntui siltä, että kaikki tapahtuman järjestäjät olivat keksineet, että huhtikuu olisi sopiva aika omalle tapahtumalleen. Sen verran haipakkaa on pitänyt täälläkin, että kaikki kiertämäni tapahtumat ovat jääneet raportoimatta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan,  eli aloitetaanpa alusta ja What’s cooking Helsingistä.

Lauantaina 9.4. ruoka- ja leivontabloggaajat kokoontuivat Teurastamon Kellohalliin aamupäivän kestävään seminaariin. Puhujina olivat ruokakirjoittaja Felicity Cloake Lontoosta, ruokatoimittaja ja stailaaja Sanna Kekäläinen sekä Vanelja-blogin Virpi Mikkonen. Innostavien puheenvuorojen jälkeen avautui tilaisuus myös yleisölle ja oli bloggaajien näytöskeittiöiden vuoro.

Näytöskeittiöissä oli mahdollisuus päästä näkemään livenä kuinka bloggaajilta ruoanvalmistus ja leipominen oikein sujui. Neljässä eri näytöskeittiössä valmistettiin kaikkea pho keitosta vohvelikakkuihin. Minäkin olin mukana meksikolaisine alkupaloineni. Ohjeet näihin keväisen vihreisiin herkkuihin saat seuraavassa postauksessa.

Näytökeittiöiden kanssa samaan aikaan oli bloggaajille oli järjestetty työpajoja, joista vastasivat mm. Rajamäki, Saga-leivinpaperit ja Jacob’s Creek. Meillä oli mahdollisuus myös tutustua Teurastamon alueella toimivaan Helsinki Distilling Companyyn. Illan kruunasi Teemu Laurellin ja Heleatsin yhteistyössä järjestämä neljän ruokalajin illallinen, jonka ruoka-aineiden valintaan saivat kaikki vaikuttaa. Päivä oli kerrassaan mainio ja kaikki järjestelyt toimivat hyvin, joten suuri kiitos Teresalle, Johannalle, Marille sekä tapahtuman yhteistyökumppaneille! Toivottavasti ensi vuonna tavataan taas!

Loppuun vielä uunituore tieto: What’s Cooking Helsinki järjestetään ensi vuonna 8.4., joten merkkaapa päivä jo kalenteriin!

whatscooking